איך עושים הסכם גירושין לבד-המדריך היחיד שתצטרכו | המדריך המלא על כל זכות המגיעה לכם | כל השאלות וכל התשובות

איך עורכים הסכם גירושין לבד אבל בלי טעויות המדריך הזה יתן לך כלים חשובים

אתם בהחלט יכולים לערוך הסכם גירושין לבד שמונה סעיפים פשוטים שיכולים להציל את עתידכם: משמורת, מזונות, זמני שהייה, חלוקת רכוש בגירושין, הצמדת מזונות, קבלת הגט, ואחרון חביב שימו לב שיש סעיף שכורך את כל הסעיפים זה בזה.

עו

הסכם גירושין מטרתו לתת תוקף משפטי לאופן פירוק התא המשפחתי. הדרך עליה מחליטים בני הזוג באשר לענייניהם הרכושיים וענייני המזונות תהא מוסדרת כולה בהסכם גירושין וממון. ברור שלצורך עריכת הסכם גירושין כדאי לבחור בעורך דין גירושין בעל ניסיון ייחודי בתחום דיני המשפחה והגירושין.

השלב בו אני בהחלט ממליצה לערב עורך דין גירושין הוא השלב הסופי בוא כבר החלטתם על כל הסעיפים אבל צריך עורך דין גירושין מנוסה שיוכל לעבור על הטקסט ולתת הערות. זה לא תהליך ארוך וגם לא יקר והוא יכול לחסוך לכם הרבה כסץ והרבה דמעות ותברכו אותי על כך.


מתי צריך לערוך הסכם גירושין?

מומלץ ביותר להתחיל בהליכי משא ומתן לגירושין כבר עם פרוץ הסכסוך. יחד עם זאת גם אם התחלת בהליכים משפטיים ואתם סבורים שאתם יכולים לסיים זאת בצורה נעימה יותר וללא מלחמות זה הזמן לפנות לעורך דין בעל ניסיון ייחודי בתחום דיני המשפחה והגירושין על מנת שיכתוב עבורכם הסכם גירושין מקיף.
כיצד ניתן התוקף המשפטי להסכם הגירושין
ראשית עליכם לזכור כי הסכם משפטי שלא אושר בבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני אין לו תוקף והוא משמש רק להבנת כוונת הצדדים.

לכן קיימת חשיבות להגשת בקשה לאישור ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני. לאחר הגשת הבקשה ייקבע מועד לאישור ההסכם ושניכם תתייצבו באותו מועד.

למועד אישור ההסכם חשוב להגיע מצוידים בתעודות זהות עם ספח.

האם השופט חייב לתת תוקף לכל סעיפי הסכם גירושין?

התשובה היא לא מוחלט.

בית המשפט לענייני משפחה בודק את ההסכם ועובר יחד איתכם על כל אחד ואחד מסעיפי ההסכם. אם יימצא מצבו שבו סעיף מסויים מנוגד לטובת הילדים או לא חוקי הסעיף לא יאושר.

במקרים חריגים בהם בית המשפט מחליט כי ההסכם כולו פגום, הוא יסרב לאשרו .

איך לעשות הסכם גירושין לבד?

רבים שואלים אותי האם ניתן לערוך הסכם גירושין לבד לגמרי.

תשובתי היא שלגמרי לבד זה כמעט בלתי אפשרי ועליכם לשכור עורך דין מקצועי עתיר ניסיון שעריכת הסכמי גירושין הינה חלק משגרת עבודתו. יחד עם זאת ניתן לחסוך זמן רב אם יושבים יחד ומחליטים על הנושאים העיקריים אשר מהווים את סלע המחלוקת ביניכם.

הנושא הראשון החשוב הוא להחליט מה תהיה סוג המשמורת.

האם משמורת משותפת? האם הסדרי ראייה רגילים? בהחלטה על זמני השהות חשוב מאוד לדייק בזמני השהות הנדרשים וכן לציין בהסכם האם למשל הסדרי השהות יהיו מדורגים.

הסדרי משמורת משותפת הפכו להיות נפוצים מאוד וגם בהם ניתן לעשות ואריאציות שונות
עו"ד לענייני גירושין במאמר על נושא הסכם גירושין

יתחילו למשל ביום בשבוע ויעברו ליומיים או שלושה וכן הלאה.
בהסדרי השהות חשוב מאוד לציין היכן ישהו הילדים בחג ובחופשות של בית הספר.
אחד הנושאים שמהווה סלע מחלוקת וחשוב לתת עליו את הדעת הוא הסוגייה של החופש הגדול, שבו יש חודשיים חופשה וצריך להחליט האם קייטנה במחזור אחד או שני מחזורים ועם סיום הקייטנה היכן ישהו הילדים.

סלע המחלוקת השני הינו דמי המזונות

כפי שציינתי במאמרים קודמים תפיסת עולמי היא שסכום המזונות צריך להיקבע על ידי בית המשפט. יחד עם זאת אם החלטתם להחליט יחד על סכום המזונות עליכם לתת את הדעת לסכום המזונות הבסיסי ועליו להתייחס לשאלת המדור ולא מכן לשאלה איזה הוצאות מתחלקות חצי חצי.
תשומת לבכם לפסיקה הקובעת כי במקרה של משמורת משותפת מעל גיל 6 ובמקרה שההורים משתכרים שווה בשווה, אין חובת תשלום מזונות אלא כל צד נושא בחצי מההוצאות.

נושא נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא נושא הרכוש המשותף

עליכם להחליט האם אתם רוצים לחלק את הרכוש ביניכם קרי דירה אחת לך ודירה אחת לו תוך איזון שווי היתרות או לחלופין למכור את מלוא הרכוש המשותף לכל המרבה במחיר ולאחר מכן להתחלק חצי חצי.
בכל מקרה בעת העברת זכויות במקרקעין אגב גירושין אין חבות במיסוי.

נושא אחרון שיש לתת עליו את הדעת הוא מלוא הזכויות הפנסיוניות

זוגות רבים מחליטים שכל צד יישאר עם הזכויות הפנסיוניות שלו ואולם אם החלטתם לחלוק בהן יהיה עליכם למנות אקטואר שיחלוק בין הזכויות.

איך נמנעים מטעויות בעת עריכת הסכם גירושין

ארבע מלכודות בהסכם גירושין שצריך להיזהר מהן

  • חובה להתייחס בהסכם לשאלת סכום המזונות בצבא בפנימייה ובשנת שירות
  • חובה להתייחס בהסכם להטלת סנקציות על הברחת רכוש
  • חובה להתייחס בהסכם לנושא הצמדות המזונות
  • חובה להתייחס בהסכם לעובדה שכל סעיפי ההסכם שלובים זה בזה וכרוכים זה בזה.
איפה מאשרים הסכם גירושין? ניתן לאשר הסכם גירושין גם בבית המשפט לענייני משפחה וגם בבית הדין הרבני. אם רק מאשרים את ההסכם בערכאה זו לא תיפלו לבור של סמכות נמשכת.

לכתובות בית הדין הרבני הקישו כאן

לאתר בתי המשפט לענייני משפחה הקישו כאן

חושבים שהמדריך על איך עושים הסכם גירושין לבד-המדריך היחיד שתצטרכו (מעודכן 2020) תרם לכם?

אם כן אשמח לשיתופים אם לא אשמח לשמוע 052-4616973

 

על מה עברנו במאמר זה
Recommended Firm Logo
עו
לקבלת ייעוץ פרטני דיסקרטי - השאירו פרטים, או חייגו למספר:
03-7949755
Picture of עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר
עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר

עו"ד למשפחה לירושה צוואות ולענייני גירושין, עומדת בראש משרד עו"ד שחר הנחשב לאחד ממשרדי הבוטיק בצמרת משרדי עורכי הדין בישראל. המשרד שנוסד על ידה צמח והתפתח וכיום מעניק מגוון שירותים ובהם: דיני משפחה וירושות, ידועים בציבור, אפוטרופסות, ייפוי כוח מתקדם והסכמי ממון.

המשרד משתף פעולה עם צוות יועצים חיצוניים בתחום הכלכלה והאקטואריה על מנת להעניק שירות של מעטפת מלאה. עו"ד רחל שחר, הנחשבת לאוטוריטה בתחום דיני משפחה וירושה ניהלה מאז הסמכתה מאות תיקים סבוכים בתחום דיני המשפחה והירושה תוך ניסיון ראשון במעלה להביא את הצדדים לפתרונות ללא הגעה לכתליי בית המשפט.