איך לערוך הסכם הורות משותפת בלי עורך דין-עשה זאת בעצמך מעודכן | המדריך המלא על כל זכות המגיעה לכם | כל השאלות וכל התשובות

יחד עם זאת ניתן לחסוך זמן רב אם יושבים יחד ומחליטים על הנושאים העיקריים אשר מהווים את סלע המחלוקת ביניכם.

הנושא הראשון החשוב הוא להחליט מה תהיה סוג המשמורת. האם משמורת משותפת? האם הסדרי ראייה רגילים? בהחלטה על זמני השהות חשוב מאוד לדייק בזמני השהות הנדרשים וכן לציין בהסכם האם למשל הסדרי השהות יהיו מדורגים. יתחילו למשל ביום בשבוע ויעברו ליומיים או שלושה וכן הלאה.

עו"ד לענייני ירושה רחל שחר

בהסדרי השהות חשוב מאוד לציין היכן ישהו הילדים בחג ובחופשות של בית הספר.

אחד הנושאים שמהווה סלע מחלוקת וחשוב לתת עליו את הדעת הוא הסוגייה של החופש הגדול, שבו יש חודשיים חופשה וצריך להחליט האם קייטנה במחזור אחד או שני מחזורים ועם סיום הקייטנה היכן ישהו הילדים.

סלע המחלוקת השני הינו דמי המזונות-כפי שציינתי בתוכניות קודמות תפיסת עולמי היא שסכום המזונות צריך להיקבע על ידי בית המשפט. יחד עם זאת אם החלטתם להחליט יחד על סכום המזונות עליכם לתת את הדעת לסכום המזונות הבסיסי ועליו להתייחס לשאלת המדור ולא מכן לשאלה איזה הוצאות מתחלקות חצי חצי.

תשומת לבכם לפסיקה הקובעת כי במקרה של משמורת משותפת מעל גיל 6 ובמקרה שההורים משתכרים שווה בשווה, אין חובת תשלום מזונות אלא כל צד נושא בחצי מההוצאות.

על מה עברנו במאמר זה

עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר
עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר

עו"ד למשפחה לירושה צוואות ולענייני גירושין, עומדת בראש משרד עו"ד שחר הנחשב לאחד ממשרדי הבוטיק בצמרת משרדי עורכי הדין בישראל. המשרד שנוסד על ידה צמח והתפתח וכיום מעניק מגוון שירותים ובהם: דיני משפחה וירושות, ידועים בציבור, אפוטרופסות, ייפוי כוח מתקדם והסכמי ממון.

המשרד משתף פעולה עם צוות יועצים חיצוניים בתחום הכלכלה והאקטואריה על מנת להעניק שירות של מעטפת מלאה. עו"ד רחל שחר, הנחשבת לאוטוריטה בתחום דיני משפחה וירושה ניהלה מאז הסמכתה מאות תיקים סבוכים בתחום דיני המשפחה והירושה תוך ניסיון ראשון במעלה להביא את הצדדים לפתרונות ללא הגעה לכתליי בית המשפט.