איך מגישים בקשה ליישוב סכסוך במשפחה – המדריך המלא | המדריך המלא על כל זכות המגיעה לכם | כל השאלות וכל התשובות

יישוב סכסוך ביחידת הסיוע

במסגרת החוק החדש מוזמנים בני הזוג לפגישה ביחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני  ויתקיימו 4 פגישות גישור חובה ואז יוכל כל צד להחליט אם הוא רוצה לפנות לגישור אם לא.
במסגרת החוק החדש ובמסגרת הבקשה ליישוב סכסוך לא מוגשים  כתבי טענות מפורטים אלא רק בקשה ליישוב סכסוך בין בבית הדין הרבני ובין בבית המשפט לענייני משפחה.

עו

מירוץ הסמכויות גירושין האם הסתיים מירוץ הסמכויות?

אחת השאלות המעניינות ששואלים בני זוג רבים היא האם מירוץ הסמכויות ימשיך וצדדים ינסו לתפוס סמכות.
אז כמה מילים על נושא מירוץ הסמכויות. במדינת ישראל קיימות שתי ערכאות שיש להן סמכות ייחודית לדון בנושאי גירושין ונישואין.
הערכאה האחת היא בית הדין הרבני והערכאה האחרת היא בית המשפט לענייני משפחה.
הכלל קובע שערכאה שאליה יוגשו התביעות ראשונה, שם יתנהלו ענייני הצדדים.
בדרך כלל גברים רוצים להתדיין בבית הדין הרבני ונשים בבית המשפט האזרחי. במסגרת החוק החדש לא זו בלבד שמירוץ הסמכויות לא הסתיים אלא שלמרבה הצער הוא הוחרף וקיים צורך חשוב ביותר להיוועץ עם עורך דין לאורך כל הליך יישוב הסכסוך על מנת לא למסור אינפורמציה לצד השני.
בקשה ליישוב סכסוך במשפחה

הכלל קובע שערכאה שאליה יוגשו התביעות ראשונה, שם יתנהלו ענייני הצדדים.

בדרך כלל גברים רוצים להתדיין בבית הדין הרבני ונשים בבית המשפט האזרחי. במסגרת החוק החדש לא זו בלבד שמירוץ הסמכויות לא הסתיים אלא שלמרבה הצער הוא הוחרף וקיים צורך חשוב ביותר להיוועץ עם עורך דין לאורך כל הליך יישוב הסכסוך על מנת לא למסור אינפורמציה לצד השני.
מירוץ סמכויות איפה ידון סכסוך בענייני משפחה

פגישות ביחידת הסיוע במסגרת הליך יישוב סכסוך בגירושין

במסגרת החוק החדש הצדדים יזומנו לפגישה ביחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה ויתקיימו 4 פגישות גישור חובה ואז יוכל כל צד להחליט אם הוא רוצה לפנות לגישור אם לאו
הצדדים יוכלו להסתייע בעובדות סוציאליות מיחידת הסיוע ולהיות מלווים בעורכי דין לענייני משפחה שילוו את הגישור ואם מי מהצדדים לא יהיה מעוניין בכך – הוא יוכל לפנות להליך משפטי, אם יבחר בכך.
עצה ראשונה וחשובה ביותר כל מילה שאתם אומרים נרשמת על ידי הצד השני ויכולה לשמש אותו כדי לגבש אסטרגיה במשפט ולכן עליכם להיות שקולים מאוד במילותיכם.
 עורכי דין המייצגים את הצדדים לא יכולים להיות נוכחים במפגשי מהו"ת,מתוך אמונה שאינה בהכרח נכונה, כי לבאי כוח הצדדים חלק בהחרפת המאבק בין הצדדים. יחד עם זאת עורכי דין לגירושין ילוו את הסכסוך מאחורי הקלעים ויסייעו בידי הלקוחות להגיע להסכמות תוך שקילת היתרונות והחסרונות שבכל פשרה.
פעמים רבות יינתן לצדדים מידע על ההשלכות המשפטיות של ההליכים.
מידע זה משקף רק את הניתוח הבסיסי ביותר של המצב הקיים ולטעמי לא ניתן לסמוך עליו בניהול הליכים אלא רק לקבל אינדיקציה ראשונית.
הסבר על יחידת הסיוע שליד בית משפט לענייני משפחה

יישוב סכסוך ארבעה טיפים חשובים לפני שניגשים ליישוב סכסוך

א. הטיפ החשוב ביותר שאני יכולה לתת זה תקשיבו הרבה ותדברו מעט. ככל שתקשיבו יותר תוכלו להבין לאן פני הדברים זורמים ולקבל את הניתוח המשפטי הרלבנטי.
ב. אל תחשפו מידע שידוע רק לכם ולא לבן הזוג. מטרת הפגישות היא לנסות ולהגיע להסכם על בסיס מידע קיים ולא על בסיס מידע שאינו ידוע לצדדים.
ג. במהלך הפגישות ובין הפגישות תנסו לשמור ככל האפשר על אווירה רגועה בבית. ריבים וצעקות לא יעזרו לאף אחד. במקביל, אספו כל מידע אפשרי על הכנסות בן הזוג.
ד. קחו עורך דין שילווה אתכם במהלך ההליך. נכון עורך דין עולה כסף אך עצה טובה שלו יכולה להיות שווה זהב.
טיפים ליישוב סכסוך במשפחה

למידע נוסף ולייעוץ על ידי עורך דין הסכם גירושין בנושא, פנו לכותבת המאמר, עו"ד ונוטריון מוסמך משרד המשפטים רחל שחר עורך דין בקריית אונו ופתח תקווה
על מה עברנו במאמר זה
Recommended Firm Logo
עו
לקבלת ייעוץ פרטני דיסקרטי - השאירו פרטים, או חייגו למספר:
03-7949755
Picture of עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר
עורכת דין ונוטריון רחל (רייצ'ל) שחר

עו"ד למשפחה לירושה צוואות ולענייני גירושין, עומדת בראש משרד עו"ד שחר הנחשב לאחד ממשרדי הבוטיק בצמרת משרדי עורכי הדין בישראל. המשרד שנוסד על ידה צמח והתפתח וכיום מעניק מגוון שירותים ובהם: דיני משפחה וירושות, ידועים בציבור, אפוטרופסות, ייפוי כוח מתקדם והסכמי ממון.

המשרד משתף פעולה עם צוות יועצים חיצוניים בתחום הכלכלה והאקטואריה על מנת להעניק שירות של מעטפת מלאה. עו"ד רחל שחר, הנחשבת לאוטוריטה בתחום דיני משפחה וירושה ניהלה מאז הסמכתה מאות תיקים סבוכים בתחום דיני המשפחה והירושה תוך ניסיון ראשון במעלה להביא את הצדדים לפתרונות ללא הגעה לכתליי בית המשפט.